Canon 77D İncelemesi

Canon bugün orta segmentteki temsilcisi Canon 77D ’yi duyurdu.

https://www.youtube.com/watch?v=pDCXCl6Q-lU

Canon 77D, dünyanın en hızlı netlemesini 0.03 saniyede yapan Canon’un en yeni bombası. Canon 77D saniyede 6 kare çekim hızı, Dual Pixel CMOS AF Netleme Sistemi ve bulunduğu segmentin en hafif gövdesine sahip sadece 493gram!

Canon 77D

Evet ismi Canon 77D, yanlış duymadınız 🙂 Canon Giriş segmentindeki ürün yelpazesini arttırmaya devam ediyor. Daha öncesinde 700D’yi 750D ve 760D olarak ikiye ayırmıştı ama artık 2017 itibariyle bu sıralama aşağıdaki gibi değişti:

Canon 750D > Canon 760D > Canon 800D >  Canon 77D > Canon 80D

Canon 77D, Canon 760D’nin yenilenmiş versiyonu, Canon 800D ise Canon 750D’nin yenilenmiş versiyonu olarak düşünebiliriz. Bu ürün bütçesi Canon 80D’ye yetmeyen ya da Canon 80D’nin gövdesini hem ağır hem de büyük bulan ama Canon 80D kalitesinde fotoğraf çekmek isteyen kullanıcıları için üretildi. Ürünün Canon 80D’den eksi ve artı yönleri var. Yazımın ilerleyen bölümlerinde bu noktalara da ulaşabilirsiniz.

Canon 77D bizlere ne özellikler sunuyor gelin yeni özelliklerine göz atalım;

  • 24.0 Megapiksel APS-C 1.6x Çarpanlı CMOS Sensör
  • Digic 7 işlemci
  • 14 Bit RAW Fotoğraf Kayıdı
  • ISO 100-51.200 Değeri
  • 1/4000 Enstantane
  • Saniyede 6 kare çekim hızı / Saniyede 3 kare sürekli sessiz çekim modu
  • Canlı izleme modunda Odak Takibi yaparak saniyede 5 kare çekim hızı
  • Dual Pixel CMOS netleme sistemi sayesinde, Dünyanın en hızlı netliğini yapabilen fotoğraf makinesi (0.03 Saniye)
  • 45 adet Çapraz Tipte Netleme Noktası / f/8’de 27 adet Seçilebilir Netleme noktası
  • Genişletilmiş AF Alanı
  • 3.0” Hareketli ve Dokunmatik LCD ekran (1040K) noktalı ekran
  • Akıllı vizör ve %95 Vizör Görüş açısı
  • 7,560 Piksel RGB+IR ölçüm sistemi sayesinde Renk Takibi
  • 1080p 60fps Video Çekimi
  • Video Çekiminde 5 Yönlü Titreşim Engelleyici
  • Dahili Stereo Mikrofon
  • Harici Mikrofon Girişi
  • Timelapse & HDR Video (1080p 60fps)
  • Geliştirilmiş Wi-Fi & NFC Bağlantısı
  • Bluetooth Üzerinden Bağlantı
  • Video ve Fotoğrafta Kullanılabilir Filtreler
  • HDR Modu
  • Harici Flaş Tetikleyici

Canon 77D – İşlemci:

Canon 77D’nin kalbinde Digic 7 işlemci bulunuyor, bu işlemci sayesinde saniyede 6 kare fotoğraf çekebiliyor. Canon 77D bizlere 24 megapiksellik fotoğraflar üretirken  maksimum ISO değeri olarak 51.200’e kadar yükselebiliyor. Canon 80D’ye baktığımız zaman ise Digic 6 işlemci kullanıldığını hatırlatmak isterim. Digic 7 sayesinde, netlik hızı, yüz ve obje takibindeki tutarlılık arttırılmış oluyor ve yüksek ISO’larda çok daha temiz fotoğraflar elde etmiş oluyoruz.  Digic 7 sayesinde, video çekimlerinde aktif hale gelen 5 Yönlü Dijital Titreşim Engelleyiciyi de ilk defa bir Canon D-SLR’da görüyoruz.

Canon 77D – Sensör:

Canon 77D’nin Sensörüne baktığımız zaman ise şuanda bütün test sitelerinden ödül üstüne ödül alan Canon 80D’deki 24.2 megapiksellik sensörün aynısı bu makinede kullanıldı. Böylelikle daha yüksek ISO’da daha iyi gürültü performansı elde ederken, Dinamik aralık performansı da yükselmiş oluyor. Fotoğraf makinemiz RAW’ları 14bit olarak kaydediyor. Bu sayede çok daha iyi renk geçişleri elde etmiş oluyoruz.

Canon 77D – DUAL Pixel CMOS AF Netleme Sistemi:

Canon 77D’nin netleme sistemine gelecek olursak, Canon 77D bizlere Dual Pixel CMOS AF sistemi ile sunuluyor. Bu sistem hali hazırda 1D X Mark II ve 5D Mark IV’te de kullanılan sensörde bazlı bir netleme teknolojisi. Bu teknoloji sayesinde netleme hem daha hızlı hem de çok tutarlı bir hale geliyor. Özellikle hareket eden objelerde netlik takibi konusunda çok başarılı olduğunu belirtebilirim.

Dual Pixel CMOS AF şuan için Dünyaca kabul edilen en iyi çalışan netleme sistemlerinden biridir. Fotoğraf makinelerinde bulunan bütün pikseller kendi içlerinde 2 fotodiyota bölünüyor ve bulunan tüm pikseller hem netleme yapma hem de görüntüyü kaydetme işlemini aynı anda yapabiliyor.

Aslında aşağıda bulunan görsel ile bu konuyu çok daha iyi anlayabilirsiniz. 760D, 750D gibi gövdeler Hybrid CMOS AF kullanıyor, sağ taraftaki görselde gözüktüğü üzere mavi pikseller görüntü kaydı, sarı pikseller ise netleme yapmak için kullanılıyor. Fakat Dual Pixel CMOS AF kullanan 77D, 80D, 800D , M5 ve M6 gibi gövdelerde bütün pikseller her iki işlem içinde kullanılıyor.

Dual Pixel CMOS AF aynı zamanda LCD’de dokunduğumuz yere netleme yaparken çok tutarlı ve netliği kaçırmadan akıcı bir şekilde 2 nokta arasında netleme yapmamızı sağlıyor. Canlı İzleme modunda  hızlı çekim yaparken SERVO AF  çalışıyor ,Video çekimindeki dijital zum sırasında ve Extender’la yapılan çekimlerde netlik yapabilmemizi sağlıyor.

Canon 80D gelişmiş Netleme sistemi ile bizlere sunulmuştu, Canon 77D aynı abisi Canon 80D gibi tam 45 adet çapraz netleme noktası ile geliyor. Fakat çıtayı yine yukarı taşıyor. Canon 77D, aynı Canon 800D gibi Dünyanın en hızlı netlemesini yapan fotoğraf makinesi olarak piyasaya çıkıyor. Canlı izleme modunda 0.03 saniyede netleme yapabilen 77D ve 800D’de fotoğraf makineleri arasındaki rekoru kırmış bulunuyor.

Netleme noktalarının vizörde kapsadığı alanda 70D’ye oranla genişledi. Özellikle 1DX Mark II modeliyle ön plana çıkan f/8 diyafram gibi zorlu koşullarda bile 27 adet netleme noktasını kullanabiliyoruz ve bunlardan 9 tanesi çapraz tip.

77D orta noktadan netleme yapabilme hassasiyetini -3 EV’ye kadar yükseltiyor.  Bunların dışında netleme sistemine bir takım kişileştirilebilir özellikler geldi. Bunlar Takip hassasiyetini arttırma, takip hızını azaltma arttırma olarak sıralanabilir.

Canon 77D – Gövde & Tasarım:

Canon 77D, bu segmente bulunan en hafif ve en ufak fotoğraf makinesi olarak ön plana çıkıyor. Gövde ağırlığı sadece 493 gram. Hafıza kartı ve pil ile bu rakam 540 gram’a ulaşıyor. Boyutları ise 131 x 99.9 x 76.2mm. Canon 80D’nin boyutlarını hatırlayacak olursak, hafıza kartı ve pil ile birlikte 730 gram gelen 80D, boyut olarak ise  139 x 105 x 79 mm. Yani Canon 77D yaklaşık olarak Canon 80D’den 200 gram daha hafif diyebiliriz ki bu da gerçekten çok ciddi bir hafifleme oranı.

Canon 77D

Ağırlıktaki esas önemli nokta ise, Vizör’ün değişmesi oldu diyebiliriz. Canon 80D %100 görünüm oranına sahip Pentaprizma Vizör’e sahipken, Canon 77D Pentamirror Vizör’e sahip. Pentamirror’lı Canon 77D’nin vizör görünüm oranı ise yaklaşık %95 oranında diyebiliriz.

Gövdenin yapısı aliminyum ve karbon fiber ile güçlendirilmiş polikarbon yapıya sahip.

Gövdesine baktığımız zaman, Canon 80D’ye çok benzer bir tasarım görüyoruz. Gerek ön tarafta gerekse arka taraftaki keskin hatlar sayesinde makinemizin ergonomisinin arttığını makineyi elinize aldığınız zaman anlayabiliyorsunuz. Canon 80D’nin toz ve neme olan dayanıklılığı Canon 77D’ye oranla çok daha iyi olduğunu belirtmek isterim. Gövde olarak orta üst segmentte bulunan en ufak ve en hafif fotoğraf makinesi olduğunun da altını çizmek istiyorum.

Canon 77D

Üst tarafta flaşın olduğu alanın büyüdüğünü ve  bazı tuşların tasarımının değiştiğini görüyoruz. Bunların dışında  makinenin stereo mikrofonu makinenin ön sağ ve sol tarafına, hoparlör ise hemen vizörün üstüne konumlandırılmış. Aynı Canon 80D ve Canon 760D gibi üst LCD Ekranda Canon 77D’de bulunuyor

Makinenin girişlerine bakacak olursak Canon 77D’de mikrofon girişinin bizlere sunulduğunu görüyoruz. Canon 80D’de bulunan kulaklık girişi ise Canon 77D’de bulunmuyor. Bunların dışında, USB HDMI ve uzaktan kumanda girişleri mevcut. Canon 77D,  SD Kartlarla uyumlu ve LP-E17 piliyle çalışıyor.

Canon 77D

Mod tekerleğine baktığımız zaman Canon giriş segmentinde bulunan ana modların hepsini görüyoruz. Yaratıcı çekim modların ise etrafında bir çizgi bulunuyor. Bu çizginin içinde bulunan modlar: Diyafram Öncelikli, Enstantane Öncelikli, Manual ve Program modları. Bunun yanı sıra Canon 80D’de bulunan Blub, C1 C2 gibi modlar bulunmuyor. Mod tekerleğinin yanlışlıkla çevrilmesini engellemek için ortasındaki tuşa basarak sağa veya sola çevirebiliyoruz.

Canon 80D’ye oranla daha ufak bir gövde olduğu için sağ üst taraftaki LCD Ekranın boyutu ve tuşların sayısı da azaltılmış.

Aşağıdaki galeri de 77D ve 80D’nin boyut farklarını görebilirsiniz;

Canon 77D ‘nin arkasına baktığımız zaman 3.0” büyüklüğünde ve 1.040.000 noktaya sahip.  LCD ekran tam dokunmatik olup, yukarı doğru 85 derece aşağı doğru ise 180 derece hareket edebilme özellike sahip. Dokunmatik ekran sayesinde ister menüler arası geçileri, isterseniz çektiğiniz fotoğraflar arasında gezinmeyi isterseniz de canlı izleme modunda dokunduğunuz yere netleme yapabilmek için kullanabiliyorsunuz.

Canon 77D – Video:

Canon 77D’nin video özelliklerine gelecek olursak, 77D Full HD  60fps video kaydı yapabiliyor. Video kaydı yaparken herhangi bir crop olmadığını belirtmek isterim. Canon 77D bir çok yeni özel ayarlarla geliyor. Video çekim sırasında AF hızını 10 farklı kademe de değiştirebilirken, video çekimi sırasında  netliği ister kilitleyebiliyor, istersek de arkadaki objelere geçiş hızını belirleyebiliyoruz. Movie Servo AF sistemi Full HD 60p’de kullanılabiliyor. Videoları MP4 formatında kaydedebiliyoruz. Renk formatımız ise 4:2:0 (8bit) olarak belirlenmiş.

Video sıkıştırma yöntemi olarak IPB ve IPV Light olarak iki seçeneğimiz bulunuyor. Video çekiminde hafıza kartı olarak ALL-I Formatta, SD UHS Class 3 ve üzeri hafıza kartı, IPB Formatta kayıt için ise SD Class 10 hızı ve üzerindeki kartları kullanmak yeterli olacaktır.

Bunların dışında HDR video çekimi de Canon 77D’de mevcut. Bu çekim modunda Canon 77D çekimi 60p yapıyor ama bizlere 30p veriyor bunun sebebi ise, çektiği karelerin yarısını normal pozluyor, diğer yarısını ise eksik pozluyor ve bu kareleri birleştirerek bizlere HDR video veriyor.

Video çekimi sırasında 3X ila 10X arasında dijital zum yapabiliyoruz.

Fotoğraf makinemizde aynı zamanda Timelapse video yapma imkanın da bizlere sunulmuş.

Menülerden ara zamanlayıcıya geldiğinizde detaylı bir  menü sizleri karşılıyor. Canon 77D, Timelapse videoları çekerken ise MOV/ ALL-I formatında ve Full HD 1080p boyutunda kaydediyor ve 77D ile gelen yeni özellik sayesinde her fotoğraf için yeni pozlama yapıp ona göre çekim yapabiliyor.

Video çekenler için ise mikrofon girişleri unutulmamış. Bu sayede harici olarak bir mikrofon kullanabiliyoruz.

Video çekimine başlamadan önce videolarımızı filtreli olarak çekebiliyoruz. Canon bizlere burada 5 adet farklı filtre sunuyor.  Bu filtreler: Rüya, Eski Video, Hatıra, Dramatik Siyah Beyaz ve Minyatur Efekti.

Aynı zamanda Makinemizin Wi-Fi özelliği sayesinde akıllı cihazlarımızdan video çekimini başlatıp durdurabiliyoruz.

EOS M5 ile hayatımıza giren Dijital 5 Yönlü Titreşim Engelleyici, Canon 77D’de de bizlere sunuldu. Video konusundaki en büyük gelişme dahili 5 yönlü Digital IS olduğunu belirtmek isterim. Artık video çekimi yaparken lensinizde IS olsun olmasın en stabil görüntüyü elde edebiliyorsunuz. Bununla beraber eğer lensinizde IS var ise Canon’un Combination IS adını verdiği teknoloji sayesinde hem Lens hem de gövdedeki titreşim engelleciler gücünü birleştirmiş oluyor.

Test ortamımıza gelecek olursak, (zaten beni instagram üzerinden takip eden dostlarla canlı yayın üzerinden gerçekleştirdik) karanlık bir odada, önce flaşlı sonrasında ise sadece tek bir ampül yardımı ile aydınlatılmış ortamda, diyafram öncelikli modda f/8 diyafram değerini kullanarak çekimleri gerçekleştirdim. Loş ışıkta flaşsız yapılan çekimlerde fark çok daha iyi belli olduğu için sizlere bu fotoğrafları sunuyorum.

Kullandığım lens; Canon 18-135mm Nano USM’idi. Fotoğraflar RAW Formatta çekilip sonrasında Photoshop Camera Raw yazılımıyla herhangi bir müdahale görmeden JPEG formatına çevirildi. Sonrasında ise Color Checker’lı alan üzerinden %100 crop alındı.

ISO Testlerinde daha öncelerde 400 ISO’Dan başlıyordum ancak artık bu çıtayı 800 ISO’ya çıkardım.

 

En çok merak edilen konulardan biri ise Canon 77D ve Canon 80D’nin ISO performansı arasındaki fark. İki üründe de bulunan sensör aynı ancak buradaki farkın sahibi Digic 7 işlemci diyebiliriz. Canon 77D ve Can0n 80D’nin ISO performansının kıyaslamak için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

http://www.mertgundogdu.com/canon-77d-vs-canon-80d-iso-performans-testi/

 

Canon 77D – Wi-Fi & NFC Bağlantısı:

Canon 77D, Wi-Fi ve NFC desteği ile geliyor. Canon fotoğraf makinelerinde, Wi-Fi kullanımı artık yenilenen Camera Connect aplikasyonu  gerçekten çok kolay hale getirilmiş. Camera Connect aplikasyonu ile fotoğraflarınızı akıllı cihazlarınıza aktarabilir ve akıllı cihazlar üzerinden fotoğra makinenizi  kontrol edebilirsiniz. DLNA & NFC uyumluğu olan cihazlara herhangi bir bağlantı kablosu kullanmadan 2 ürünü birbirine gösterek fotoğraf aktarımı yapabilir ve Wi-Fi baskı cihazlarıyla kablosuz baskı alabilirsiniz.

Canon 77D – Bluetooth Bağlantısı:

EOS M5 ile hayatımıza giren Bluetooth özelliği Canon 77D’ de bizlere sunuldu. Bu özellikle birlikte artık bağlantıyı oluşturmamız daha da kolaylaştırıyor. Bluetooth bağlantısını bir kere kurduktan sonra telefon ya da makine uyku moduna girse bile sürekli birbirleriyle iletişim halinde oluyorlar. Aynı zamanda Bluetooth bağlantı Wi-Fi bağlantıya oranla çok daha az pil harcamakta olduğu için çok daha efektif diyebilirim. Bluetooth bağlantı ile telefonu bir kumanda olarak kullanabiliyorsunuz. Bununla beraber BR-E1 Bluetooth Uzaktan Kumanda ile fotoğraf makinenizi telefondan kullanmadan harici olarak tetikleyebiliyorsunuz.

Canon 77D Kutu İçeriği:

  • Canon 77D Gövde
  • Canon 18-55mm yada 18-135mm Nano USM
  • LC-E17 Şarj Aleti
  • LP-E17 Pil
  • Boyun Askısı
  • Türkçe Kullanım Kılavuzu
  • 2 Sene Canon Eurasia Garanti Kartı
  • Ücretsiz 4 Saatlik Sınıf Eğitimi Hakkı Sağlayan Canon Görsel Akademi Kartı

Canon 77D Pil:

Pil olarak abisi Canon 80D’nin aksine Canon 77D LP-E17 pil kullanıyor. Bu pil ile Vizörden çekim yaparsanız, ortalama olarak 820 kare fotoğraf çekimini bizlere sağlıyor. Canon 77D’yi vizör yerine Canlı İzleme modunda kullanırsanız ise ortalama çekim 310 kareye düşüyor.

Tam dolu LP-E17 ile tam 2 saat Full HD video kaydı yapabiliyor. Tabii 2 saatlik videoyu 29 dakika 59 saniyelik parçalara bölüyor.

Motorlu Perde Sistemi:

Canon 5DS  Serisiyle beraber ön plana çıkan motorlu perde sistemi teknolojisi Canon 77D de bizlere sunuldu. Saniyede 6 kare fotoğraf çekerken perdenin açılıp kapanması buradaki en büyük etken. Motorlu perde sistemi sayesinde perde kapanırken motorlar tarafından otomatik frenlenme yapıyor ve böylelikle makinenin içinde oluşabilecek titreşimler minimize edilmiş oluyor.

Akıllı Vizör:

Canon 77D yenilenmiş  Akıllı Vizör Teknolojisi ile geliyor bunun sayesinde, Vizörde fotoğrafımızı çekerken, gözümüzü vizörden kaldırmadan çeşitli ayarları görebiliyor hale geliyoruz. Yeni Pentamiror Vizör sayesinde %95 görünüm elde ediyoruz.

Beyaz Ayarı:

Canon 5DS Serisi ile Canon ailesine gelen özelliklerden biri olan “Beyaz Öncelikli” otomatik beyaz ayarı modu Canon 77D’de karşımızda. Daha önce beyaz ayarımızı otomatikte bıraktığımız çekimlerde kimi zaman istenilen beyazlık net bir şekilde algılanamayabiliyordu. Bu özellikle birlikte, artık makinemizin Otomatik Beyaz Ayarı menüsüne 2 ayrı seçenek geliyor: “Ortam Öncelikli” ve “Beyaz Öncelikli”.

Lens Düzeltmeleri:

  • Çevre Aydınlatma Düzetlme
  • Bozulma Düzeltme
  • Kromatik Hata Düzeltme
  • Kırınım Düzeltme

Canon 1D X Mark II ve 5D Mark IV gibi Canon’un en üst segment fotoğraf makinelerinde bulunan Kırınım Düzeltme özelliği de artık Canon 77D’de bizlere sunuldu. Kırınım Düzeltmeyi kısaca anlatmak gerekirse, yüksek diyafram değerlerine çıkıldığında (F:29 gibi) lenslerde oluşabilecek softluk problemlerinin önüne geçiyor.

Bunun yanı sıra kişileştirmeye önem veren Canon, istediğiniz ayarı açıp kapamanıza olasılık tanıyor. Kişileştirmeden bahsetmişken, makinemizin üstündeki 9 adet tuşun işlevi değiştirilebiliyor. Böylelikle  makinenizi istediğiniz gibi kişileştirebiliyorsunuz. Canon 77D ile birlikte artık Canlı İzleme Ekranımızı da kişileştirebiliyor ve istediğimiz özellikleri ekleyip kaldırabiliyoruz.

İnce Ayrıntı Fotoğraf Stili:

Bizlere ilk olarak 5DS Serisi ile tanıtılan bu “Fotoğraf Stili”, Canon 77D’de de bizlere sunulmuş.  “İnce Ayrıntı” menüsü sayesinde artık JPEG çekimde çok daha keskin sonuçlar alabiliyoruz. Mantık olarak makine, keskinliği yükseltip kontrastı azaltıyor. Böylelikle fotoğraftan elde edeceğimiz detaylar da artmış oluyor.  Bunun dışında, “Keskinlik” sekmesinin altına, “İncelik” ve “Eşik” olarak iki farklı seçenekle karşılaşıyoruz. “Eşik” kısmını artırdığınız zaman, dijital noise (gürültü) olan yerlerdeki keskinliği azaltıyor. Böylece fotoğrafımız daha net, daha temiz görünüyor.

 

Yaratıcı Filtreler Fotoğraf & Video:

Kumlu Siyah Beyaz, Yumuşak Odak, Balık Gözü, Yağlı Boya, Oyuncak Kamera, Minyatur Efekti ve HDR Modu

Canon 77D ile birlikte fotoğraflarımızı çektikten sonra hemen dijital müdahalelerde bulunabiliyoruz. Çektiğimiz fotoğraflara Yaratıcı Filtreler sayesinde farklı tonlamalar yapabiliyor, Boyutlarını makine üstünden croplayabiliyor ve RAW’dan Jpeg formatına dönüştürebiliyoruz. Aynı zamanda buradaki ekranda direk olarak fotoğrafları akıllı cihazlarımıza aktarabiliyoruz.

Bu mod aynı zamanda videolar içinde geçerli, Canon 80D ile birebir aynı olduğu için aynı videoyu buraya ekliyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=jsvIcNgtGJM

Canon 77D Aksesuarlar:

  • Battery Grip: Canon 77D’ye Battery Grip Takılmıyor.
  • GPS: GP-E2 GPS Vericisi
  • Pil: LP-E17
  • Şarj Cihazı: LC-E17, LC-E17E
  • Elektrik Kablosu: AC-E6N ve DR-E18

EOS 80D 77D
Sensör & İşlemci
Sensör 24.2 MP APS-C CMOS 24.2 MP APS-C CMOS
İşlemci DIGIC 6 DIGIC 7
RAW Var, 14-bit Var, 14-bit
ISO 100-16,000 – 25,600 100-25,600,  51,200
Ergonomi
Vizör Optik Vizör 100% Gösterim Optik Vizör 96% Gösterim
LCD Ekran Hareketli ve Dokunmatik, 3.0-inc 1,040k Noktalı Hareketli ve Dokunmatik, 3.0-inc 1,040k Noktalı
Üst Ekran Var Var
Mod Tekerleği Var Var
Netleme
AF Nokta Sayısı Hepsi Çapraz Tipte 45 netleme noktası Hepsi Çapraz Tipte 45 netleme noktası
Netleme Teknolojisi Dual Pixel CMOS AF Dual Pixel CMOS AF
AF Alanı 80% yatay  & dikey 80% yatay  & dikey
Düşük Işıkta Netleme EV-3 EV-3
Video
Maksimum Bitrate Full HD 60p Full HD 60p
Mikrofon Girişi Var Var
Kulaklık Girişi Var Yok
Titreşim Engelleme
Fotoğraf IS Lenste Lenste
Video IS Lenste Gövde Üzerinde 5 Yönlü Dijital Titreşim Engelleme
Diğer
Sürekli Çekim Hızı 7 fps 6 fps
Enstantane  1/8000 1/4000
Lens Hata Düzeltmeleri Peripherial illumination, Chromatic Abberation Peripherial illumination, Chromatic Abberation, Diffraction Correction
Time-Lapse Var Var
Wi-Fi & NFC Var Var
Bluetooth Yok Var
Pil Ömrü 960 Kare 600 Kare
Boyutlar 139.0 x 105.2 x 78.5 mm 131.0 x 99.9 x 75.2 mm
Toz ve Neme Dayanıklılık Var Yok
Ağırlık 730 g 540 g

Canon 77D ve Canon 80D ‘yi kıyasladığımız zaman ortaya değişik bir manzara çıkıyor.

Birbirine çok benzer özelliklere sahip iki gövde. Yukarıdaki tabloyu özetlersek Canon 80D’nin artılarını şöyle sıralayabilirim;

  • Daha Büyük ve Ele Oturan Gövde (Kişiye Göre Değişebilir)
  • Kötü hava koşullarına dayanıklı Gövde
  • 100.000 Perde (Shutter) Ömrü
  • Saniyede 7 Kare Çekim Hızı
  • Arka tarafta bulunan Yuvarlak Tekerlek ( Ergonomi)
  • Battery Grip Takılabiliyor
  • LP-E6N Pili sayesinde 2 katına yakın pil ömrü
  • Pentaprizma Vizör Kullanıyor oluşu %100 Görüş Açısı
  • 1/8000 Enstantane Hızı
  • Kulaklık Girişi

 

Canon 77D’nin Artıları ise şöyle:

  • Digic 7 İşlemci
  • Sınıfının en ufak ve hafif gövdesi
  • Video Çekiminde 5 Yönlü Titreşim Engelleyici
  • Bluetooth Bağlantı
  • Kırınım Düzeltme Özelliği

 

Canon 77D, özellikle artan dolar kurundan dolayı fiyatı yükselen 80D’yi satın almak isteyen fotoğrafçı dostlar için gerçekten çok çok iyi bir alternatif olduğunu söyleyebilirim. Yukarıdaki artı ve eksilerini düşünerek Canon 80D mi yoksa Canon 77D mi almanız gerektiğini anlayabilirsiniz.

Canon 77D hakkında bütün sorularınızı ve inceleme hakkındaki görüşleriniz aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

Mert Gündoğdu – Şubat 2017