Asus ProArt 16 OLED’in Özellikleri Neler? Asus ProArt 16 OLED Alınır Mı? Asus ProArt 16 OLED Kimler İçin Uygun?
Ürün ile ilgili tüm detaylar için aşağıdaki videoya göz atmayı unutmayın.
Asus ProArt 16 OLED‘i satın almak için buraya tıklayın.
Asus ProArt 16 Teknik Özellikler
Dünyanın ilk 16 inç boyutunda 4K (3840 x 2400) çözünürlükte ve 16:10 en boy oranında OLED HDR ekrana sahip laptop’u olan ProArt 16, aynı zamanda 0.2 ms tepki süresine de sahip. %100 DCI-P3 renk gamutunu destekleyen ekranın 60 Hz yenileme hızı da mevcut. Ekran kasa oranı %85 olan cihaz, 550 nit parlaklık seviyesine kadar ulaşabiliyor ve 2.40 kilogram ağırlığa sahip. ProArt 16’nın ekranı, ultra yüksek kontrast ve derin siyahlar için VESA Display HDR 500 True Black sertifikasına sahip ve gerçekçi görüntüler sunabiliyor. Kesin renk doğruluğu sağlayan bu ekran aynı zamanda PANTONE onaylı. Ayrıca askeri sınıf dayanıklılık testinden geçen Asus ProArt 16, Red Dot Design Award ödülüne de sahip.
Webcam bölümüne geldiğimizde Windows Hello ve yapay zeka desteğine sahip HD kamera bizleri karşılıyor. Klavye bölümünde ise yazım deneyimi güzel ve az ses çıkaran bir klavye yapısı mevcut. 3 kademeli ışıklandırma özelliği ve numpad de klavye ile birlikte bizlere sunulmuş. ProArt 16’nın Touchpad’inde 3 adet tuş bizleri karşılıyor. Touchpad dokunmatik özelliğe sahip ve tıklanmıyor. Touchpad’in en büyük özelliği ise Sytlus Desteği‘ne sahip olması. Daha büyük touchpad kalemle kullanım için 1024’e kadar basınç seviyesini destekliyor ve çizim veya yazma için doğal bir hissiyat sağlıyor.
ProArt 16’yı diğer cihazlardan ayıran en büyük fark ise ASUS Dial özelliğine sahip olması. Asus Dial ile After Effects, Photoshop, Premiere Pro ve Lightroom gibi programlarda fırça boyutunu kolayca değiştirebilir, doygunluğu ve katman opaklığını ayarlayabilir veya eylemleri hızla geri alabilirsiniz. İş akışınızı daha sorunsuz hale getirmek için ekran parlaklığını, ses seviyesini veya dikey kaydırmayı da ayarlayabilirsiniz. Asus Dial, iş akışınızı kolaylaştırmaya ve hızlandırmaya yardımcı olacak 70’in üzerinde işleve sahip.
Hoparlör bölümüne geldiğimizde Harman Kardon işbirliği bizleri karşılıyor. Aynı zamanda akıllı amplifikatör ve Hi-Res Audio da cihazda bulunan özellikler arasında. ProArt 16’nın giriş çıkışlarına baktığımızda ise 2 adet USB 3.2 Gen 2 Type-A, 2 adet USB 3.2 Gen 2 Type-C, 2 adet USB 3.2 Gen 2 Type-C, 1 adet HDMI 2.1 FRL, 1 adet 3.5 mm combo jackı, 1 adet RJ45 Gigabit Ethernet, 1 adet DC-in ve SD Express 7.0 kart okuyucu cihazda mevcut.
Ayrıca ProArt Creator Hub üzerinden, farklı performans modlarına geçebilir, ekran renginizi kalibre edebilir veya ASUS Dial’ınızı özelleştirebilirsiniz. ProArt Creator Hub, bilgisayarınızın durumunu izleyebileceğiniz, ayarları kişiselleştirebileceğiniz veya iş akışınızı optimize edebileceğiniz kişisel bir alan imkanı sunuyor.
Asus ProArt 16 Performans
ProArt 16, Windows 11 Pro işletim sistemi ile kutusundan çıkıyor. AMD Ryzen 9 5900HX işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 3070 ekran kartının yanında 4 TB‘a kadar SSD desteği bulunan cihaz, 64 GB‘a kadar DDR4 3200 mhz Ram kapasitesine sahip. ProArt 16, en iyi performansı elde etmek için fan hızı ayarını otomatik olarak ayarlayarak CPU gücünü sürekli 75 watt’a veya geçici olarak 95 watt’a yükseltebiliyor. Black Magic uygulaması ile yaptığım testlerde SSD, 3093 MB okuma ve 2938 MB yazma hızlarına ulaşabiliyor.
Render Testleri
Bu testleri yaparken cihazın sıcaklık değerleri ise 28-34 derece seviyesinden 35-39 derece seviyesine kadar çıktı.
Asus ProArt 16 Pil Performansı
ProArt 16, 90 watt saatlik pil kapasitesine sahip ve 240 watt adaptör ile şarj edilebiliyor. %13 pil seviyesinden %98 pil seviyesine gelmesi ise 1,5 saat sürdü.
Asus ProArt 16 Kimler İçin Uygun?
ProArt 16, fotoğrafçılar, video editörleri, yazılımcılar, müzik işleriyle uğraşanlar ve oyuncular için uygun bir cihaz.