Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router İncelemesi

Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router alınır mı? Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router’ın performansı nasıl? Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router’ın özellikleri neler?


Ürün ile ilgili tüm detaylar için aşağıdaki videoya göz atmayı unutmayın.

Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router‘ı satın almak için buraya tıklayın.


Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router

Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router, 3,6 Gbps Çift Bant Wi-Fi 7 ile bizlere sunulmuş. Ayrıca “AI Life” uygulaması üzerinden görselleştirilmiş Wi-Fi analizi ve ebeveyn kontrolleri gibi birçok ayarı yapabilmek mümkün. Huawei BE3 Wi-Fi 7 Router ile daha önce kullandığım ikili mesh sisteminden çok daha iyi bir performans aldığımı da özellikle belirteyim.

Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 7 Karşılaştırması

Wi-Fi 7, kablosuz internet bağlantı teknolojisinin en son sürümüdür ve Wi-Fi 6’ya göre birçok önemli gelişme sunar. Temel olarak daha yüksek hız, daha düşük gecikme süresi ve daha fazla cihazla aynı anda daha verimli bağlantı sağlar. Şimdi sizlerle birlikte Wi-Fi 7 ve Wi-Fi 6 arasındaki farkları basit bir şekilde inceleyelim:

Wi-Fi 6 Wi-Fi 7
Maksimum hız 9.6 Gbps civarındadır. Bu hız da oldukça yüksek ancak Wi-Fi 7 kadar etkileyici değil. Teorik olarak 46 Gbps’e kadar hızlara ulaşabilir. Böylece büyük dosyaları çok hızlı indirmek ve yüksek çözünürlüklü videoları akıcı şekilde izlemek için çok daha yüksek performans sunar.
Kanal genişliği 160 MHz ile sınırlıdır. Bu da veri aktarım kapasitesinin daha düşük olmasına neden olur. 320 MHz genişliğinde bir kanal sunar. En basit tabirle, verinin aynı anda daha geniş bir “otobandan” geçmesine izin vererek hızları ve verimliliği artırır.
Çoklu cihaz desteği iyileştirilmiştir ancak Wi-Fi 7 kadar etkili değildir. Aynı anda daha fazla cihaza daha stabil ve hızlı bağlantı sunar. Evdeki akıllı telefonlar, bilgisayarlar, televizyonlar, IoT cihazları gibi birden fazla cihaz aynı anda sorunsuz şekilde çalışabilir.
Tek bir frekans bandına bağlı kalır ve bu yüzden Wi-Fi 7 kadar esnek değildir. Aynı anda birden fazla frekans bandını (2.4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz) kullanarak bağlantı kurabilir. Bu da bizlere daha hızlı ve kararlı bir bağlantı sağlar.