JBL GO 2 Bluetooth Hoparlör İncelemesi ile karşınızdayım.
JBL GO, JBL’in Bluetooth hoparlör ailesindeki en ufak ve en taşınabilir bluetooth hoparlör diyebiliriz. Hali hazırda piyasada JBL Go vardı, ancak geçtiğimiz günlerde JBL GO 2 tanıtıldı ve tüm detaylarıyla incelemek isterseniz aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
Bu incelemede neler var?
- ✅Kutu Açılışı
- ✅Gövde Yapısı
- ✅Pil Performans
- ✅Bağlantı Nasıl Kurulur?
- ✅Ses Performansı
- ✅Bağlantı Seçenekleri
- ✅Mikrofon Performansı
- ✅Fiyat
https://youtu.be/LU9BxtAnugE
Tasarım:
JBL Go 2’nin minimalist bir tasarımı var. 68.3 x 82.7 x 30.8 mm gibi ufak boyutları sayesinde avucunuzun içine sığan bir tasarımı mevcut. Durum böyle olduğu için mont ceplerine ya da kargo şort, pantolon gibi kıyafetlerin ceplerine rahatlıkla sığıyor. Aynı zamanda 130 gramlık ağırlığı ile gerçekten çok hafif bir gövdeye sahip diyebilirim. JBL Go’ya kıyasla ürün artık köşeli değil diyebiliriz. Yine kare formuna sahip ancak kenarları yuvarlatılmış bir tasarım ile karşımıza geliyor.
JBL Go 2 Gövde Yapısı:
JBL Go 2 plastik bir yapıya sahip ve etrafı kauçuk gibi bir malzemeyle kaplanmış. Bu sayede çok daha rahat tutabiliyoruz ve elimizden kaymıyor.
JBL Go 2’nin sağ tarafında iki adet giriş bulunuyor. Bunların bir tanesi AUX Kablo girişi diğeri ise Mini USB ile şarj etme girişi. Kutu içerisinden bir adet mini USB şarj kablosu çıkıyor ancak USB’yi Prize çeviren adaptör kutu içerisinden çıkmıyor. Bu giriş alanı JBL Go ile kıyaslandığı zaman bir kapak ile korunuyor. bunun sebebi ise JBL Go 2’nin su geçirmiyor oluşu diyebiliriz. Önceki model suya dayanıklı değildi.
JBL Go 2 on farklı renk seçeneği ile geliyor.
JBL Go 2 Kullanım:
JBL Go’nun kullanımı gerçekten çok basit. JBL Go’nun üstünde beş adet tuş var. Sırasıyla bakacak olursak;
Açma Kapama
Bluetooth Eşleştirme Tuşu
Ses Kısma
Seç Açma
Telefon Yanıtlama – Sonlandırma Tuşu
JBL Go 2’yi açtıktan sonra, ilk iş olarak eşleştirme yapmamız gerekiyor. JBL Go ‘yu açtığınız zaman ürünün önündeki mavi led ışık yanmaya başlıyor. Bunun için Bluetooth Logosu olan tuşa basıyoruz ve telefonumuz ya da bilgisayarımızın Bluetooth Kısmına gidiyoruz ve JBL Go 2 yazısının üstüne tıklayıp eşleştirmeyi gerçekleştiriyoruz.
Bunların dışında sesi açma kapamak için iki adet tuşumuz ve en sonda bulunan telefon tuşumuzla, dahili mikrofonu sayesinde görüşmelerimizi de yapabiliyoruz. Telefon tuşu aynı zamanda çalan müziği durdurmak ve sonra tekrar başlatmak içinde kullanılabiliyor.
JBL Go 2 Pil Performansı:
JBL Go 2 730mAh pilleriyle bizlere sunuldu. JBL Go’da ise pilimiz 600mAh’dı. Pil performansı JBL tarafından 5 saat olarak belirlenmiş ancak son ses olarak dinleyecek olursanız pili 1 saat 20 dakika içerisinde bitiyor. Ancak orta seviye seslerde kullanırsanız gerçekten hatrı sayılır bir zaman ürün sizleri müziksiz bırakmıyor.
Pil konusuna baktığımız zaman JBL Go ve JBL Go 2 arasında herhangi bir gelişme göremiyoruz. Pil performansları birbiriyle eş değer diyebiliriz.
Ürünün Kutusundan turuncu renkte bir micro USB kablo ile çıkıyor. Bu kablo ile standart bir iPhone prizine takıp şarj edebilirsiniz. Bunun dışında eğer kablonuzu kaybederseniz Samsung, Asus gibi micro USB kablo kullanan telefonların kablolarıyla da şarj edebilirsiniz ancak siz yinede şarj etmeden 5V 0,5A’lık bir kablo olması gerektiğini unutmayın.
JBL Go 2’nin pili iki buçuk saatte dolduğunu söylemekte de fayda var.
JBL Go 2 Ses Kalitesi:
Öncelikle ses yüksekliğinden bahsetmek istiyorum, ürünü eğer ofis veya ev gibi kapalı ortamlarda kullanmak için satın alacaksanız size fazlasıyla yetecektir. Ofiste en düşük ses seviyesinde bile dinlerken kaliteli sesi sizlere sağlayacaktır. Ev ortamında ise rahat taşınabilir olması sayesinde yemek yaparken mutfağa, duş alırken banyoya götürdüğünüz zaman %50 ses seviyesinde gayet yeterli sesi size veriyor. Sesi tam açıkken 10 metrekarelik bir oda da rahatsız edebiliyor. Ancak açık alan ve gürültülü ortamlardaki performansı düşük kalıyor ama bu biraz da sizin nasıl bir bir ses seviyesiyle tatmin olmak istediğinizle ve dinlediğiniz müzik tarzıyla alakalı diyebilirim. Bu hoparlörün özellikle orta basları güçsüz olduğu için Deep House ve EDM gibi müzik tarzlarını dinlerken tatmin etmeyecektir çünkü bu şarkıların en önemli yapı taşları baslardan oluşmaktadır. Sonuç olarak ürünün fiyatı ve boyutu ortada olduğu için burada beklentinizi çok yukarı çıkarmamanızı öneririm ama dediğim gibi kapalı alanlarda orta seste güzel bir ses verdiğini söyleyebilirim. Ses son seviyeye ulaştığı seviyelerde ise ufak ses bozulmaları arada olabiliyor.
Hali hazırda kullandığım Macbook Pro’nun üstünde bulunan hoparlörlerden çok daha iyi ses verdiğini söyleyebilirim. Eğer laptopunuza bağlamak için ufak ve uygun fiyatlı bir Bluetooth Hoparlör arıyorsanız JBL Go 2 sizin için de doğru tercih olacaktır.
Telefon görüşmeleri için ise, karşı tarafın sesini çok iyi verdiğini ancak içinde bulunan mikrofonun fazla uzaktan konuşmak için elverişli olmadığını belirtmek isterim.
Sonuç:
Tam bir fiyat performans ürünü diyebilirim. Boyundan çok fazla iş yapıyor. 5 saatlik şarj ortalamasıyla, Bluetooth bağlantı ve AUX kabloyla müzik aktarımını sağlaması ve telefonla konuşmayı da bizlere sunmasıyla benden geçer not alıyor diyebilirim. İsmi gibi: JBL Go . Ürünü satın alın ve istediğiniz yere müzik keyfini götürün.
Bu ürün hakkında merak ettiğiniz detayları aşağıdaki yorumlar kısmından sorabilirsiniz.
Mert Gündoğdu – Ağustos 2018