Herkese selamlar, JBL’in 200 TL’nın altındaki bu performans canavarı JBL T450BT Bluetooth Kulaklığını sizler için inceledim
En son incelemeleri ve haberleri kaçırmamak için kanalıma abone olmayı unutmayın.
Bu incelemenin video versiyonunu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz;
https://www.youtube.com/watch?v=PTBW3sQUgPQ&t
JBL T450’nin iki farklı modeli bulunuyor. Bunlardan bir tanesi kablolu olan diğeri ise T450BT isimde olan Bluetooth’lu versiyonu. Iphone 7 ile birlikte tekrardan kaldırılan 3.5 girişlik kulaklık girişi yüzünden genellikle insanlar Bluetooth kulaklık arayışına girdiler. Tabii bu arayışta fiyat ve performansın birleştiği alan da karşımıza JBL 450BT çıkıyor.
Genel olarak Bluetoothlu kulaklıklara eskiden karşı olsamda artık Bluetooth olmayan bir kulaklığı kullanmak işkence gibi geliyor. Açıkcası kablosuzluğun rahatlığına alıştıktan sonra tekrardan kablolu bir kulaklık taktığınız zaman ne demek istediğimi anlayacaksınız 🙂
Kutu İçeriği:
- JBL 450BT Kulaklık
- Şarj Kablosu
- Kullanım Kılavuzu
Kutu içerisinden herhangi bir taşıma kılıfı çıkmıyor, bu yüzden ürününüzü güzelce saklamak için mutlaka bir kılıfta taşımanızı öneririm.
Gövde Yapısı:
JBL 450BT tamamen sert ve mat plastikten yapılmış. Ürünü elinize aldığınız zaman mat hissiyatının biraz daha iyi olmasını beklerdim. Açıkcası hafif kauçuk bir malzeme ile kaplanmış olsaydı çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
Kulaklığın JBL tarafından altı çizilen özelliği ise kesinlikle taşınabilir ve katlanabilir oluşu diyebiliriz. Bu tarz kulak üstü kulaklıkların en büyük problem genellikle katlanamadıkları için taşırken fazla yer kaplıyor oluşu. Ancak kulaklık siz istemesiniz de katlanabiliyor yani, katlanabilir bölgeleri çok oynak diyebiliriz. Kulağınızdan çıkarır çıkarmaz hareket etmeye meyilli. Bu yüzden çantanızın içine koymadan önce mutlaka bir kılıfa koymanızı öneririm. JBL T450BT hafifliği ile de ön plana çıkıyor, kulaklığımız tam 300 gram ağırlığında. Özellikle kulaklığın üst kısmında herhangi bir kaplama olmadığı için burası gerçekten çok ince ve sizi terletmeye bir yapıya sahip.
JBL 450BT modeli bizlere 3 farklı renk seçeneği ile geliyor.
Bunlar:
- Siyah
- Mavi
- Beyaz
Benim incelediğim model mavi olan renk. Görmüş olduğunuz gibi kulaklığın her yeri mavi. Açıktası tarzınıza bağlı olarak yakışabilir ancak erkekler için siyah daha doğru bir tercih diye düşünüyorum. Kadınlar içinde mavisi bence çok güzel. Beyaz renk bence tercih edilmemeli, nedense çok ucuz bir görüntüsü var ve kirlenme gibi bir problemi var.
Bu kulaklığı sadece Bluetooth bağlantı yolu ile kullanabildiğinizi hatırlatmak isterim, eğer kablolu şekilde başka bir cihaza bağlamak isterseniz bu ne yazık ki mümkün değil.
Ergonomi:
Açıkcası büyük kulaklarım olduğu için kulağımı içine kapsamayan kulaklıklarla rahat edemiyorum genelde ancak JBL T450BT ile böyle bir sıkıntı yaşamadım. Yukarıdaki bant kısmı da çok sıkı olmadığı için kulağıma da bir baskı da bulunmadı. Ayrıca bu kulaklıkta hoşuma giden bir nokta ise yukarıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi boynunuza indirdiğiniz zaman çok rahat bir şekilde taşınabiliyor oluşu. Gerçi aynı klasman bir kulaklık değil ancak Sennheiser PXC 550 modelinde kulaklığı boynunuza indirdiğiniz zaman boynunuzu sağa sola çevirmek imkansız hale geliyor.
Kullanım:
Kurulum için, sağ kulakçığın altında bulunan açma kapama tuşuna 1-2 saniye bastığınız zaman JBL 450BT açılıyor. Kulaklığımız açıkken açma kapama tuşunun altında bir ışık görüyoruz. Bu ışık sayesinde ürünün açık olup olmadığını anlayabiliyoruz. Bu tuşların hemen yanında ise ses yükseltme ve kısma tuşlarımız bulunuyor. Ses yükseltme ve kısma tuşlarının ortasında ise çok fonksiyonlu bir tuş bulunuyor. Bu tuş sayesinde çalan müziği durdurup başlatabiliyoruz ya da gelen telefon aramasını cevaplandırıp, sonlandırabiliyoruz. Bu üç tuşu kulaklık kulağınızdayken birbirinden ayırt etmek biraz zor, özellikle orta tuşu anlamak gerçekten uzmanlık istiyor. Tuşların kalitesi ve hissiyatına bakacak olursak biraz daha iyi olmasını beklerdim diyebilirim.
Yukarıda gördüğünüz fotoğrafta ise JBL T450BT’yi şarj edeceğiniz girişi görebilirsiniz.
Şarj – Pil Ömrü:
JBL T450BT modelinin şarj ömrü 11 saat olarak veriliyor. Şarj olurken kulaklık üzerindeki led ışık yanıyor ve pil tamamen dolduğunda bu led ışık sönüyor ve böylelikle şarjın tamamlandığını anlayabiliyoruz. Pil tamamen boşken 2 saatte tam dolabiliyor ve dediğim gibi 11 saatlik bir müzik dinleme imkanını bizlere sağlıyor. Kulaklığımızın şarj durumunu kolay bir şekilde öğrenmenin ne yazık ki bir yolu bulunmuyor. Ancak akıllı telefonununuzda bağlantıyı kurduğunuz zaman sağ üstte bir kulaklık işaretinin yanında kalan pil ömrü de gözüküyor. Buradan ne kadar şarjınız kaldını rahatlıkla anlayabilirsiniz.
Bağlanabilirlik:
JBL T450BT Bluetooth 4.0 ile geliyor. Kulaklığı açar açmaz en son bağlı olduğu cihaza otomatik olarak bağlanabiliyor. Bu üründe NFC ya da kablolu kullanma imkanı bizlere sunulmamış o yüzden tek bağlantı yolu olarak Bluetooth tercih edilmiş. Bağlantı kurulma aşaması da gayet kolay ve hızlı diyebilirim.
Ses Kalitesi:
Bu ürünün dış kalitesini fazla beğenmesemde ses kalitesini cidden beğendim diyebilirim. Kulaklıklarında bulunan 32mm’lık dinamik sürücülerin sayesinde gayet tatminkar bir bas seviyesini bizlere sağlıyor. Daha yeni yeni kulak içi kulaklıklardan kulak üstü kulaklıkları test etmeye başladığım için en büyük sıkıntım ses seviyesinin bana kulak üstü kulaklıklarda yetmiyor oluşuydu ancak JBL T450BT modeli ile en yüksek ses seviyesine geldiğim zaman elim artık telefonun ses açma tuşuna gitmiyor diyebilirim ki benim gitmiyorsa sizin de zaten gitmeyecektir çünkü yüksek sesli müzik dinlemeyi seven bir yapım var. Müzik dinlerken güzel bir ses kalitesi alıyoruz ancak üst segment kulaklıklardaki gibi çok net bir ses almıyoruz diyebilirim. Ancak bu herhangi bir problem yaratmıyor çünkü bu ses kalite farkını daha üstün bir kulaklığınız olmadığı sürece anlamıyorsunuz. Ürünün frekans aralığı ise 20Hz – 20kHz arasında.
Mikrofon ve Çağrı Kalitesi:
Bu kulaklığın kesinlikle geliştirilmesi gereken nokta bu diyebilirim. Mikrofonların konumlandırılmasından mı yoksa yetersizliğinden mi bilinmez, konuşulurken genellikle karşı taraf sesinizi çok az alıyor ancak karşı tarafını konuşma sesini rahatlıkla duyabiliyorsunuz.
Sonuç:
Yazımın başında da dediğim gibi JBL T450BT tam bir fiyat performans Bluetooth Kulaklığı. Gövde kalitesi bence biraz daha iyi olabilirdi ancak ses kalitesine diyecek bir sözüm yok. 180-210TL fiyat bandında olan bu kulaklık bence piyasada satın alınabilecek en mantıklı kulak üstü Bluetooth Kulaklık diyebilirim.
Bu ürün hakkında aklınıza takılan tüm sorular ve yorumları aşağıdaki yorumlar bölümünden bana yazabilirsiniz.
Eğer incelemeyi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda beğenmeyi ve hatta paylaşmayı unutmayın! 🙂
Mert Gündoğdu – Ağustos 2017