Rode Wireless Pro Kablosuz Mikrofon İncelemesi

Rode Wireless Pro’nun özellikleri neler? Rode Wireless Pro alınır mı? Rode Wireless Pro’nun nasıl bir ses performansı var?


Ürün ile ilgili tüm detaylar için aşağıdaki videoya göz atmayı unutmayın.

Rode Wireless Pro’yu satın almak için buraya tıklayın.


Rode Wireless Pro’nun gövdesi daha parlak bir yapıda tasarlanmış ve Wireless Pro modelinde üçüncü bir led ışık mevcut, bu led ışık sayesinde ne kadar pil kaldığını anlayabiliyoruz. Wireless Go 2 modelinde pil durumunu ekrandan takip etmemiz gerekiyordu. Ayrıca Wireless Pro’nun renkli led ışıkları bulunuyor. Mavi ışık eşleştirme, kırmızı ışık ise kayıt durumunu gösteriyor. Kayıt için verici’ye eklenen yeni tuş sayesinde hızlıca ses kaydını başlatıp durdurabiliyoruz. Böylelikle artık sadece bu vericiyi yanımıza alarak istediğimiz yerde yüksek kaliteli ses kaydı yapabiliyoruz. Bir diğer gelişme ise 3.5mm giriş soketinde bulunuyor. 3.5mm giriş soketi artık çevirmeli olarak geliyor, böylelikle kazara Lavalier mikrofonun çıkması gibi sorunlar ortadan kalkmış oluyor. Bunların dışında tasarımsal açıdan her şey Wireless Go 2 modeli ile aynı.

Alıcıların üzerindeki ekrana geldiğimizde çok daha net ve parlak bir ekran bulunuyor. Wireless Go 2 modelinde birçok özelliği uygulamaya bağlayarak değiştirebiliyorduk ancak Wireless Pro modelinde daha fazla esneklik getirilmiş ve en büyük fark, tuşlara bastığımız zaman hangi işlevleri gerçekleştireceğini ekrandan görebiliyoruz ve bulunduğumuz ekranın arayüzüne göre bunlar değişiyor. Bu durum mikrofonun kullanımını çok kolay hale getirmiş. Wireless Pro modelinde iki tuşa aynı anda bastığımız zaman, Split ve Safety modları arasında geçiş yapabiliyoruz. Wireless Pro’nun, birleştirilmiş mod, bölünmüş mod ve güvenlik kanalı modu olmak üzere üç ayrı kullanım modu da bulunuyor. Ayrıca Wireless Pro modeli, Wireless Go 2 modeline göre çok daha hızlı açılıyor.

Rode Wireless Pro, çift kanallı, kompakt ve kablosuz bir mikrofon sistemi. Wireless Pro’da Rode’un son teknoloji ürünü Seri IV 2,4 GHz dijital iletim, 260 metreye kadar menzil ile kristal netliğinde, son derece kararlı şekilde, ses iletimini 128 bit şifreleme ile sağlayabiliyor. Kameralar, akıllı telefonlar ve bilgisayarlarla uyumlu şekilde çalışan mikrofon 32-bit float yerleşik kayıt özelliğine sahip. Post prodüksiyon esnasında hızlı ve kolay ses senkronizasyonu yapabilmek de mümkün. Rode Wireless Pro’nun Akıllı GainAssist teknolojisi ile esnek çıkış kazancı kontrolünün yanında doğrudan kameraya kayıt yaparken bozulmamış ses sağlamak için güvenlik kanalı bulunuyor. Ayrıca 40 saatten fazla yedek kayıt alabilmek için her vericide 32 GB depolama alanı mevcut. Tam güvenlik için kilitli 3,5 mm TRS konektörler, yerleşik seviye kontrolü ile kulaklık izleme Rode Wireless Pro’da bulunan diğer özellikler arasında. Rode Wireless Pro’nun alıcısı, 3.5 mm ve USB olmak üzere iki ayrı çıkış seçeneğine sahip. Ayrıca alıcının içerisinde bir kulaklık amplifikatörü de bulunuyor.

Belirli ayar değişikliklerini, hem Android, hem de iOS uyumlu Rode Central uygulaması ile yapabilmek mümkün. Ayrıca şarj kutusunu Rode Central uygulamasıyla birlikte kullanabilme imkanı da bulunuyor. Bu sayede alıcıyı, vericileri ve kutuyu aynı anda şarj edebiliyor ve ayar değişiklikleri yapabiliyoruz. Artık özel dosyaları dışa aktarmak için Rode Central uygulamasını kullanmak zorunda değiliz, depolama alanından WAV dosyalarına doğrudan ulaşabiliyoruz. Rode Central uygulaması aracılığıyla bir bilgisayarda veya akıllı telefonda kolay yapılandırma imkanı da mevcut.

Rode Wireless Pro’da bulunan zaman kodu (timecode) senkronizasyonu, post prodüksiyon’da işleri daha çok kolaylaştırıyor. Lensin önünde el çırpmak işe yarıyor ama ayrı sesleri kare doğruluğunda zaman koduyla senkronize etmek en iyi ve en hızlı yol. Wireless Pro, kullanılan en yaygın format olan LTC kodlamalı (Linear Timecode) SMPTE (Sinema ve Televizyon Mühendisleri Topluluğu) zaman kodu standardını kullanıyor. Wireless Pro alıcısı, zaman kodu kurulumunda kaynak görevi görüyor. Yani zaman kodu Wireless Pro tarafından oluşturuluyor. Ayrıca Rode, Wireless Pro ile 260 metre’den daha fazla menzil elde edebileceğimizi belirtiyor.

Pil bölümüne geldiğimizde ise Wireless Pro’nun pil ömrü 7 saat olarak aynı şekilde kalmış olsa da ihtiyaç halinde, kullanım sırasında Wireless Pro’yu şarj ederek bu süreyi uzatabiliyoruz. Yeni 4200 mA saatlik şarj kutusu, Wireless Pro’yu şarj etmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca Wireless Pro’nun şarj kutusu, tekrar şarj edilmeden önce tüm kiti, sıfırdan yüze kadar iki kez tamamen şarj edebiliyor, böylece herhangi bir şarj kaynağına ihtiyaç duymadan mikrofon kitimizi toplamda 21 saat boyunca kullanabiliyoruz.

Rode Wireless Pro’nun kutu içeriğine baktığımızda ise akıllı şarj kutusu, iki adet Lavalier II mikrofon, kablolar, MagClip GO manyetik montaj klipsleri ve aksesuar çantası dahil olmak üzere eksiksiz bir aksesuar kiti bizi karşılıyor.