Hep aynı Fotoğrafları Çekmekten Sıkıldınız mı?

ayni

 

Hep aynı Fotoğrafları Çekmekten Sıkıldınız mı?

 

Zaman zaman fotoğraf çekmekten sıkılıyoruz ve belli bir süre ara veriyoruz. Yeri geliyor ekipmanımızdan sıkılıyoruz , aynı yerlerde fotoğraf çekmekten sıkılıyoruz. Sizce bugüne kadar Kız Kulesi, Boğaz Köprüsü, Ortaköy Camii , sokaktaki yaşlı amcaların, kedi & kopeklerın fotoğrafları kaç kere çekilmiştir? Bu konuda ne yazık ki konu sıkıntısı yaşıyoruz ve fotoğraf çekerken ve seçerken hiç seçici değiliz.

Neyse konumuza geri dönelim, bu tarz durumlarda fotoğrafa ara vermektense aşağıdaki yöntemleri denemenizi öneririm.

 

1)Değişik bir lens / gövde deneyin.

 fish

Değişik bir ekipman herzaman sizi heycanlandıracaktır. Açıkcası bana herzaman öyle oluyor. Ne zaman yeni bir ekipman alsam ya da almaya niyetlensem heyecanlanıyorum. Lens hakkında yazılmış bütün yorumları okuyorum araştırıyorum. Sonrasında da almaya karar verirsem, alma heyecanı ve sonrasında kendimi sokaklara vuruyorum, lensi deniyorum. Değişik bir lensten kastım, eğer standart açı da bir lensiniz varsa, prime , balık gözü, zoom lensler gibi farklı fotoğraflar çekebileceğiniz bir lens deneyin.

 

2)Flaş ve tetikleyici edinin.

flash

Baktınız lensler size artık kesmiyor, flaş ve tetikleyicilerin siparişini verin. Geldikleri zaman tamamen farklı bir dünyaya girmiş olacaksınız. Işığa hükmetmenin ne kadar zor olduğunu ve istediğiniz sonucu almanın ne kadar zor olduğunu bu 2 ekipmanı alınca anlayacaksınız ve asla elinizdeki flaş sayısı size yetmeyecektir. Devamlı 1 tane daha olsa diyeceksiniz. Çünkü kusursuz ışığı sağlamak gerçekten çok zordur. Sonrasında da reflektörler, flaş jelleri ışık ayakları , şemsiyeler , softboxlar derken, bir bakmışsınız stüdyonuz olmuş 🙂

 

3)Daha önce çekmediğiniz bir fotoğraf türü deneyin.

 

Devamlı portre mi çekmekten sıkıldıysanız, daha eğlenceli bir fotoğraf türünü deneyin. Mesala ışıkla boyama. Işıkla boyama geçekten çok zevkli bir fotoğraf türüdür. İstediğiniz objeyi istediğiniz gibi boyayabilir, havaya yazılar yazabilirsiniz.

 

4)Bir Projeye başayın.

canonturk2projekedi

Biraz vaktiniz varsa değişik projelere başlayın. 365 gün – 52 hafta gibi basit projeler yapabilirsiniz. Kendinize bir kadraj belirleyin ve 365 gün boyunca aynı kareyi aynı açıdan çekin. İnternette bir sürü proje örneği bulabilirsiniz.

5)Bir fotoğraf yarışmasına katılın.

Bir fotoğraf yarışmasına katılın ve o yarışma için özel kareler çekin. Türkiye’de yarışma konusunda ne yazık ki genellikle hak edenden çok tanıdığı olan kazansa da en azından bir mansiyon ödülü kovalayın.

 

6)Sergileri ziyaret edin, imkanınız varsa sergi açın.

canonturkkarmasergi

Boş zamanlarınızda bol bol sergileri ziyaret edin, fotoğraf ufkunuzu genişletin, yeni fotoğrafçılarla tanışın çevrenizi genişletin. Fotoğraflarınıza güveniyor ve imkanlarınız el veriyorsa kendinize bir sergi açın.

 

 

7)Yeni bir fotoğraf arkadaşı edinin.

Fotoğrafçılar genellikle dolaşırken yanlarında fotoğrafçı olmayan biriyle istedikleri gibi fotoğraf çekemezler. Çünkü fotoğrafçılar daha sindire sindire gerekirse en iyi kareyi beklemek uğruna saatlerce bekleyen kişilerdir. Kafanızın uyuştuğu biriyle gezmek herzaman daha iyi olacaktır. 1 elin nesi var 2 elin sesi var.

 

 

Mert Gundogdu | Agustos 2014