Önerdiğim iPhone 15 Pro Aksesuarları (Önermediklerim de var!)

iPhone 15 Pro için hangi aksesuarlar kullanılmalı? iPhone 15 Pro ile birlikte alınması gereken aksesuarlar neler? iPhone 15 Pro aksesuar önerileri.


Konu ile ilgili tüm detaylar için aşağıdaki videoya göz atmayı unutmayın.

iPhone 15 Pro İçin Önerdiğim Aksesuarlar’ı satın almak için buraya tıklayın.


iPhone 15 Pro aldığınızda, beraberinde hangi aksesuarları kullanmanız gerektiğine dair bir rehber hazırladım. Bu rehberde önermediğim aksesuarlar da mevcut. 🙂

  • Kılıf

Öncelikle Apple’ın orijinal kılıfını önermiyorum, kılıf çok fazla deforme oluyor.

Önerdiğim kılıflara gelecek olursak, 300-500 TL bandında Hepsiburada’dan satın aldığım MTK Moveteck kılıfı önerebilirim, telefonu biraz kalınlaştırsa da, tuş basma hissiyatı ve sağlamlığı gayet güzel.

Diğer bir kılıf önerim ise Çin’den satın aldığım deri kaplama kılıf. Tuş basma hissiyatı güzel ve ince bir kılıf. Tabii ki deri kaplama olduğu için bu kılıf da deforme oluyor.

  • Lens Koruması

Ben lens koruması kullanmıyorum ve size de önermiyorum çünkü kameradan tam performans almak istiyorum. Lens koruması adı altında kameranın önüne yerleştirilen plastik malzemeden üretilmiş ürünler hem kamera performansını düşürüyor, hem de gece çekimlerinde istenmeyen ışık parlamaları oluşmasına neden oluyor. Koruma kısmına gelecek olursak lenslerin camları safir malzemeden üretildiği için zaten telefonu yere düşürdüğünüzde kırılması pek mümkün değil.

  • Ekran Koruyucu

Buff ve Spigen markalarının ekran koruyucularını deneyimleme fırsatım oldu. İki markanın ekran koruyucusunu da tercih edebilirsiniz. Ben şu an Buff markasına ait ekran koruyucuyu kullanıyorum.

  • Kulaklık

Type-C girişli yeni nesil AirPods Pro’ya geçiş yaptım ve size de öneririm. Ses performansında ciddi gelişmeler bulunuyor, ayrıca ANC özelliği de gayet güzel çalışıyor. Eğer silikon uçlu bir kulaklık arıyorsanız yeni nesil AirPods Pro doğru tercih olacaktır. Eğer silikon uçlu kulaklık tercih etmiyorsanız AirPods modeline göz atabilirsiniz.

  • Şarj Adaptörleri

Önceden Spigen ve Baseus marka şarj adaptörlerini tercih ediyordum, bu sene itibari ile Mcdodo marka şarj adaptörünü de kullanmaya başladım. Aynı zamanda Apple’ın orijinal şarj adaptörünü de kullanıyorum. Dört markanın adaptörü ile de telefonumu maksimum seviyede, sorunsuz bir şekilde şarj edebiliyorum. Bu nedenle dört markanın şarj adaptörünü de sizlere öneriyorum.

  • Stand ve Kartlık

Buff marka kartlık kullanıyorum, bu kartlık magsafe özelliğine sahip olduğu için telefona yapışabiliyor ve içerisine 1 adet kart yerleştirilebiliyor. En güzel özelliklerinden biri ise isterseniz dikey, isterseniz yatay şekilde stand olarak da kullanabiliyorsunuz.

  • Powerbank

Philips’in fiyat performans ürünü olan ve 11.000 mAh kapasiteye sahip, 22.5 Watt destekleyen powerbank modelini önerebilirim. Üzerinde Type-C ve Type-A girişleri bulunuyor, ayrıca üzerindeki ekran sayesinde pil durumunu yüzde olarak görebiliyoruz. Dahili olarak bir Type-C kablosu da bulunuyor fakat kablonun uç kısmının yapısından dolayı telefonu kılıf ile şarj edemiyorsunuz.

  • Magsafe Adaptörü

Bu adaptörü Magsafe uyumlu olmayan kılıfınıza yapıştırdığınız zaman kılıfınız Magsafe uyumlu hale geliyor. Bu adaptör sayesinde Magsafe uyumlu aksesuarları kullanabiliyorsunuz fakat şarj iletimi sağlamadığını da belirtmemde fayda var.

  • Kablo Koruma

Bu uygun fiyatlı ürünü kablonuzun iki ucuna da takarak kablonuzun ömrünü uzatabilirsiniz.

  • Hoparlör Toz Koruyucu

Bu aksesuarı iPhone cihazınızın hoparlör ve mikrofon deliklerine yapıştırdığınızda bu deliklerden toz ve kir girmesini engelliyor. Ses performansına bir etkisi olmadığını da belirteyim.

  • Type-C Aksesuarlar

Apple’ın, iPhone 15 serisi ile birlikte Type-C girişe geçmesinin ardından birçok aksesuarı kullanabilmemiz için kilit açılmış oldu. 🙂 Kanaldaki Type-C girişe sahip 30 farklı ürünü test ettiğim videoya göz atmayı unutmayın.

  • İçerik Üreticileri için Öneriler
  • Hub

Buff marka hub kullanıyorum, bu hub’un üzerinde Type-C, Type-A, HDMI, Micro SD ve Ethernet girişi gibi birçok giriş bulunuyor.

  • USB

Sandisk marka USB öneriyorum çünkü hem hızlı, hem de Type-C’nin yanında Type-A girişi de bulunuyor.

  • Harici SSD

Sandisk marka SSD kullanıyorum çünkü yazma ve okuma hızları gayet iyi. Bildiğiniz gibi iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleri Log çekimler yapabiliyor. Log formatında yapılan çekimler, normal video formatına göre daha çok yer kapladığı için Log video kayıtlarını harici bir kaynağa yapmakta yarar var.

  • Mikrofon

Video kayıtları için yaka mikrofonu olarak, şu an benim de kullanmış olduğum Rode Wireless Pro modelini önerebilirim. Alternatif olarak ise Rode Wireless Go II ve DJI Mic modellerine bakabilirsiniz. Bunların dışında ise daha uygun fiyatlı bir yaka mikrofonu olan, daha önce de kanalda incelemiş olduğum Boya Link modeline göz atabilirsiniz. Ayrıca Podcast tarafında ise sizlere Rode NT USB+ modelini önerebilirim.

  • Tripod

Telefonunuz ile hızlı çekimler veya Vlog çekimleri yapacaksanız işinize yarayacak bir diğer aksesuar olarak Rode’un mini tripod’unu önerebilirim. Bu mini tripodun telefon tutucu aparatı da bulunuyor, böylelikle telefonunuzu yatay olarak konumlandırarak video çekimleri yapabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz bu tripod’a mikrofon ve ışık da bağlayabilirsiniz.

  • Kalem

Normalde Apple Pencil veya üçüncü parti bir kalem satın aldığınız zaman iPhone cihazınız bunu desteklemeyecektir fakat Viewsonic View Stylus Kalem ile iPhone cihazınızda kalem deneyimini yaşayabilirsiniz.