iPhone 14 Pro İncelemesi (Kamera – Pubg – Pil Testleri)

iPhone 14 Pro alınır mı? iPhone 14 Pro’nun özellikleri neler? iPhone 14 Pro nasıl bir performans sergiliyor? iPhone 13 Pro ve iPhone 14 Pro Arasındaki Farklar Neler?


Ürün ile ilgili tüm detaylar için aşağıdaki videoya göz atmayı unutmayın.

iPhone 14 Pro‘yu satın almak için buraya tıklayın.


Uzun zaman sonra en çok yenilikle karşımıza çıkan iPhone modeli olan iPhone 14 Pro ile karşı karşıyayız, detaylara hep birlikte bakalım.

iPhone 14 Pro Tasarım

iPhone 14 Pro, 206 gram ağırlığa sahip ve arkası mat cam malzemeden üretilmiş. Uzay Siyahı, Gümüş, Altın ve Derin Mor olmak üzere dört ayrı renk seçeneği ile bizlere sunulan iPhone 14 Pro’da ki en belirgin tasarım değişikliği ise Dinamik Ada (Dynamic Island) tasarımı ile gelmesi oldu. Dinamik Ada, ekranın üzerinde bulunan çentiğin daha estetik görünmesi ve daha işlevsel bir şekilde kullanılması açısından büyük önem taşıyor.

iPhone 14 Pro Teknik Özellikler

iPhone 14 Pro, A16 Bionic ile geliyor. Böylelikle iPhone 14 Pro, en hızlı çip’e sahip akıllı telefon ünvanını elinde bulunduruyor. Apple’ın ilk defa Pro serisi için işlemci değişikliğine gittiğini de hatırlatmakta fayda var.

Ekran bölümüne geldiğimizde iPhone 14 Pro 6.1 inç boyutunda OLED bir ekran ile bizleri karşılıyor. 2556 x 1179 piksel çözünürlüğe sahip olan Super Retina XDR ekran 460 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Bu ekranın maksimum parlaklığı ise 2000 nit‘e kadar çıkabiliyor. iPhone 14 Pro serisinin ekranı için akıllı telefonlar arasındaki en iyi ekran demek yanlış olmaz. Uzun zamandır Android cihazlarda bulunan Hep Açık Ekran (Always on Display) özelliği de yeni seri ile sunulan özellikler arasında. Hep Açık Ekran’ı aktif ettiğinizde, kilit ekranınız daha sade ve daha solgun renkler sunuyor. Kamera ve flaş ışığı gibi semboller ise ekranda gizleniyor. Telefonu cebinize koyduğunuzda ise ekran tamamen kapanıyor. iPhone 14 Pro serisi ile gelen bir diğer yeni özellik ise 120 Hz ekran yenileme hızı.

Yeni 14 Pro serisi ile gelen yenilikler arasında 48 yeni sensör bizleri karşılıyor, ayrıca “Kaza Algılama” özelliği de bulunan telefon, birçok senaryodaki trafik kazasını algılayabiliyor ve acil durumlarda yardım çağırabiliyor. Bunların yanında doğrudan uydu üzerinden haberleşme imkanını da bizlere sunan 14 Pro ile dağcılık, doğa yürüyüşü vb. gibi durumlarda telefonunuzun çekmediği bir yerde acil yardıma ihtiyacınız olması durumunda uydu üzerinden acil çağrıda bulunabiliyorsunuz. Şimdilik sadece ABD ve Kanada‘da kullanılabilen bu özellik 2 sene boyunca ücretsiz olarak sunuluyor. Depolama bölümüne baktığımızda ise 128 GB, 256 GB, 512 GB ve 1 TB seçenekleri mevcut.

iPhone 14 Pro Kamera Özellikleri

iPhone 14 Pro’nun 48 MP f/1.78 çözünürlüğe sahip ana kamerası, 120 derecelik açıya sahip 12 MP f/2.2 ultra geniş kamerası ve 12 MP f/2.8 çözünürlüğe sahip telefoto kamerası bulunuyor. 48 MP çekimler yaparken 1x zoom seçeneği ile raw modda çekimler yapabilmek mümkün. Ayrıca iPhone 14 Pro, 48 MP çözünürlüğe sahip kamerası ile standart çekimlere göre 4 kat daha büyük fotoğraflar çekebiliyor. Böylelikle çektiğiniz fotoğraflara zoom yaptığınızda veya fotoğrafları kırptığınızda daha net görüntüler elde edebiliyorsunuz. Tabii ki bu durum fotoğrafın boyutuna da yansıyor. Otomatik odaklama özelliği de eklenen kameranın, gece performansında da iyileştirmeler söz konusu. Video bölümünde ise Aksiyon modu ve Pro motion modu bizlere sunulan özelliklerden. Ayrıca iPhone 14 Pro ile birlikte, artık Sinematik mod ile 4K 60 fps çekimler yapabilmek mümkün.

iPhone 14 Pro Pubg Testi

Günümüzün popüler oyunlarından olan ve mobil oyuncuların en çok merak ettiği test olan Pubg Mobile testini de sizler için gerçekleştirdim.

iPhone 14 Pro Pil Performansı

3200 mAh batarya kapasitesi bulunan iPhone 14 Pro, 20W hızlı şarjı destekliyor. Ayrıca 15W MagSafe ve 7.5W kablosuz şarj desteği de mevcut. Günlük kullanım için yeterli bir bataryaya sahip olduğunu söylemek mümkün.