Nothing Phone 1 İncelemesi

Nothing Phone 1’in kamera performansı nasıl? Nothing Phone 1 alınır mı? Nothing Phone 1’in özellikleri neler? Nothing Phone 1 nasıl bir tasarıma sahip?


Ürün ile ilgili tüm detaylar için aşağıdaki videoya göz atmayı unutmayın.

Nothing Phone 1‘i satın almak için buraya tıklayın.


Nothing, Türkiye’ye Evofone distribütörlüğünde geliyor ve artık Türkiye’de resmi olarak satışa çıkıyor. Nothing markası projesinin sahibi OnePlus markasının da fikir babası. Qualcomm firmasının Nothing markasına ciddi bir yatırımı ve yazılım desteği bulunuyor. Ayrıca Nothing markasının yatırımcıları arasında iPod’un mucidi Tony Fadell, Twitch’in kurucu ortağı Kevin Lin, Reddit’in CEO’su Steve Huffmanve ve YouTuber Casey Neistat da yer alıyor.

Nothing Phone 1 Tasarım

Nothing Phone 1, siyah ve beyaz olmak üzere iki ayrı renk seçeneği ile bizlere sunulmuş. 193 gram ağırlığa sahip olan cihaz, sade bir tasarıma sahip ve adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi. Nothing Phone 1, %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan üretilen ve plastik bileşenlerinin %50’sinden fazlasının biyo-bazlı ve geri dönüştürülmüş kaynaklardan gelmesiyle sektöre öncülük ediyor. Nothing Phone 1’in, simetrik ve alüminyum çerçevesi telefona şıklık, hafiflik ve dayanıklılık katıyor.

Nothing Phone 1 Teknik Özellikler

Nothing Phone 1, Glyph Arayüzü ile kendi çizgilerini koruyan benzersiz ışık desenleri ile kimin aradığını, uygulama bildirimlerini, şarj durumunu ve daha fazlasını göstererek telefonla olan günlük etkileşiminizi daha eğlenceli bir hale getiriyor. Bu aydınlatmalar, kameraların etrafında, telefonun sağ üst tarafında, kablosuz şarj alanının etrafında ve en altta bir nokta ve çizgi olarak bulunuyor. Cihazı şarja taktığınızda bu aydınlatma aracılığıyla şarj olduğunu da görebiliyorsunuz. Bu durum pil konusunda kafanızı karıştırmasın, yaptığım testlerde pile oranı %2-3 arasında gibi gözüküyor. Ayrıca, fotoğraf ve video çekerken bu aydınlatmaları bir dolgu ışığı olarak da kullanmanız mümkün. Özellikle makro çekimler yaparken flaş yerine bu gliflerle çekim yapmak daha güzel sonuçlar veriyor. Nothing Phone 1’de, vidalar, kablosuz şarj alanı, antenler ve 900 adetten fazla LED bulunuyor.

Nothing Phone 1, 6.55 inç boyutunda, 1080×2400 pixel çözünürlüğünde OLED bir ekrana sahip. 500 nit parlak sunan ekran, güneş altında 700 nit parlaklığa kadar çıkabiliyor. HDR10+ desteği bulunan ve 1 milyar rengi destekleyen ekranın 402 ppi piksel yoğunluğu bulunuyor. 120 Hz yenileme hızı ile bizlere sunulan Nothing Phone 1, 60-120 Hz arasında dinamik yenileme hızı ile geliyor. Her Zaman Açık Ekran (Always on Display) özelliği de bulunan cihaz, IP53 sertifikasına sahip yani su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı. Ayrıca cihazda stereo hoparlör mevcut.

Nothing Phone 1, Snapdragon 778G+ işlemci, Adreno 642L grafik birimi, 128 GB veya 256 GB depolama seçeneği ile geliyor ve SD Kart ile hafızayı artıramıyoruz. Nothing Phone 1, günlük kullanım için ideal. Fakat eğer telefonda video kurgulamak vb. gibi işler yapacaksanız, çok yoğun kullanım için uygun olmayabilir. Bunların dışında temiz bir android deneyimi yaşatıyor.

Kamera bölümüne geldiğimizde arka tarafta 2 adet kamera bizleri karşılıyor. 50 MP f/1.9 24mm geniş açıya sahip PDAF ve OIS destekli Sony IMX766 sensöre sahip olan kamera, iyi ışıkta gayet başarılı bir performans sunuyor. Ancak ışık azaldıkça fotoğraflar kumlanmaya veya perde hızı yavaşlamaya başlıyor. Bu kamerayı piyasadaki en üst segment telefon kameralarıyla kıyaslamak doğru olmaz çünkü zaten üst segment bir cihaz değil, o yüzden kamera performansı için doğru beklentide olmanız önemli. Cihazın arka tarafında bulunan ikinci kamera ise 50 MP f/2.2 114mm ultra geniş açıya sahip AF destekli Samsung JN1 sensöre sahip ve bu kamera makro lens olarak da kullanılıyor. Ayrıca telefonda gece modu da bulunuyor. Telefonun ön tarafında ise 16 MP f/2.45 Sony IMX471 sensöre sahip kamera bulunuyor.

Video bölümüne geldiğimizde ise arka kamera ile 4K 30 fps ve 1080p 60 fps çekimler yapabilmek mümkün. Ayrıca Gyro-EIS çift görüntü sabitleme (OIS ve EIS) desteği de mevcut. Ön kamera ise 1080p 30 fps video kaydedebiliyor.

Nothing Phone 1 PUBG Testi

21:36 – %80

22:08 – %73 (Pil %7 azaldı)

Teste başlarken sıcaklık 31 derece seviyesindeydi.

Teste başladıktan sonraki sıcaklık 32 derece seviyesine yükseldi.

Nothing Phone 1 Pil Performansı

Nothing Phone 1, 4500 mAh pil kapasitesine sahip. 33W kablolu (PD 3.0), 15W kablosuz ve 5W ters şarjı destekliyor. Yarım saatlik şarj ile %50 seviyesine kadar pili doldurabilmeniz mümkün.

Şarj Testi

19:35 – %11

19:50 – %47

20:05 – %78

20:20 – %97

20:26 – %100

1 saat’te şarj %11 seviyesinden %100 seviyesine çıktı.