Herkese merhabalar, Bu yazımda Philips SHL3000 Kulaklık incelemesi ile karşınızdayım. Philips’in fiyat performans DJ kulaklığı olarak bilinen Philips SHL3000’ün Kutu Açılış ve İlk izlenim videosu için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=jDFVjd-HxUI&t
Philips SHL3000 Kutu İçeriği:
Ürünün kutu içeriği aslında zaten kendisi, kutuda sadece kulaklık ve garanti kartı bulunuyor. Bunun dışında ekstra bir şey bulunmuyor.
Philips SHL3000 Gövde Yapısı:
Philips SHL3000 ‘ü ilk elime aldığım zaman ilk verdiği hissiyat tamamen hayal kırıklığı oldu. Kulaklıkta kullanılan malzeme kalitesi gerçekten çok düşük. Kulaklığın kafa bandı kısmı rakiplerine göre biraz daha kalın kalıyor. Aynı zamanda bu malzeme kalitesizliği ürünü kafanıza göre ayarladığınız bölgelerde de devam ediyor. Ürünü kullandığınız zaman kafanıza bir baskı yapmıyor. Zaten 140 gram ağırlığı ile kafanızda kulaklık var mı yok mu anlamanız bir zor ancak kulaklık üst bandı diğer rakiplerine göre biraz daha geniş diyebilirim.
Bu kulaklığın en kaliteli gözüken kısmı kesinlikle kulaklık padlerinin arkasında Philips yazan bölge. Logo burada hem 3D Baskı olarak eklenmiş hem de bu alanın tasarımı yukarıdaki fotoğrafta da göreceğiniz üzere daha kaliteli diyebiliriz.
Philips SHL3000 ‘ün kulaklık pedleri de aynı şekilde çok kalitesiz duruyor. Burada en azından suni deri gibi bir malzeme kullanılması gerekirdi diye düşünüyorum. Yoğun kullanımda bu pedlerin çok çabuk şekilde dağılacağını düşünüyorum. Aynı zamanda kulağınızda bıraktığı hissiyatı da beğenmedim diyebilirim. Philips SHL3000’nin kablosu 1.2 metre boyutunda. Rakipleriyle kıyaslandığı zaman bu kablo boyu zaten standart diyebiliriz. Philips SHL3000 ‘in kablo ucu altın renginde. Ancak sadece renk olarak altın olduğunu belirtmekte fayda var. Yani burası altın kaplı değil.
Kulaklığın esas hedef kitlesi DJ’ler olduğu için kulaklıklar katlanabiliyor ki bu DJ’lik yapan kişiler için güzel bir özellik diyebiliriz. Yine hatırlatmak istediğim bir nokta ise bu DJ kulaklığı olduğu için üzerinde herhangi bir mikrofon ya da bir tuş bulunmuyor. Bu yüzden bu kulaklıkla cep telefonuyla müzik dinlerken telefonla konuşamazsınız.
Ve yine küçük bir not, Bu kulaklık iPhone 7 Plus ve Iphone 7 ile kullanılamıyor. Zaten yukarıdaki ön inceleme videosunu izleyen arkadaşlarda buna canlı canlı tanık oldular. 🙂
Philips SHL3000’in 4 farklı rengi bulunuyor. Bunlar:
Siyah – Mor – Mavi – Beyaz – Turuncu
Philips SHL3000 Ses Kalitesi:
Kulaklığı kafama ilk taktığım zaman, yalıtımının iyi olmadığını anladım. Çünkü hiç ses olmayan bir yerde bile neredeyse dışarıdaki sesleri duyabiliyordum. Aynı şekilde, özellikle dışarıda müzik dinlerken insanlar, sizin dinlediğiniz şarkıyı dışarıdan rahatlıkla duyabilir ve rahatsız olabilirler. Bu konuda da hassas olmanızı rica edeceğim. Sağ kulaklığın kulağıma oturmadığını da söyleyebilirim. Bunların dışında 32mm’lik sürücülerin olduğunu söyleyebiliriz. Bu fiyat aralığı için iyi bir sürücü boyutu bizlere sunulmuş. Frekans aralığı ise 20 ila 20.000 Hz. Bunlarla beraber maksimum olarak 106 desibel olarak belirlenmiş. Ses kalitesi olarak dolu bir bas alıyoruz ancak ses genel olarak üst segment kulaklıklara göre boğuk diyebilirim ancak bu boğukluğu daha üst segment kulaklık kullanmadığınız sürece hissetmeniz fazla olası değil.
Sonuç:
50-100TL fiyat aralığına baktığımız zaman bu kulaklık görevini yerine getiriyor ancak gövde kalitesi ve kulaklık pedlerini beğenmediğimi çok net bir şekilde söyleyebilirim. Ses kalitesi kulaklık için kabul edilebilir seviyelerde.
Bu ürün hakkında aklınıza takılan tüm sorular ve yorumları aşağıdaki yorumlar bölümünden bana yazabilirsiniz.
Eğer incelemeyi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda beğenmeyi ve hatta paylaşmayı unutmayın! 🙂
Mert Gündoğdu – Ağustos 2017