Sony Linkbuds İnceleme

Sony, delikli naneye benzettiğim, ilginç tasarımlı yeni kulaklığını tanıttı. Sony Linkbuds alınır mı? Sony Linkbuds ses performansı nasıl? Sony Linkbuds’ın özellikleri neler?


Ürün ile ilgili tüm detaylar için aşağıdaki videoya göz atmayı unutmayın.

Sony Linkbuds’ı satın almak için buraya tıklayın.


Sony Linkbuds Tasarım

Sony, Linkbuds ile eşi benzeri olmayan bir kulaklıkla karşımıza çıkıyor. Kulaküstü kulaklıklarda open back kulaklıkları biliyoruz ancak ilk defa gerçek kablosuz bir kulaklıkta açık dairesel (ortası delik) bir tasarım görüyoruz. Biliyorsunuz iki tip kulakiçi kulaklık var, biri silikon uçlu diğeri ise plastik uçlu kulaklıklar. Silikon uçlu kulaklıklar izolasyon isteyenler için, plastik uçlu kulaklıklar ise o baskıyı kulakta istemeyen ve dışarıdan da sesleri duymak isteyen kişiler için ideal kulaklılar. Ancak Linkbuds burada tüm gün kulağınızda kalacak şekilde tasarlanarak, tüm gün boyunca, hem müzik dinleme, hem telefonla görüşme, hem de dışarıdaki seslerden haberdar olma imkanı sağlıyor. Delikli nane Sony Linkbuds, Siyah ve Beyaz olmak üzere iki ayrı renk seçeneğiyle bizlere sunulmuş. Tasarımı alışılmışın dışında olan Linkbuds, sanki iki yuvarlak şekeri üst üste birleştirmişler gibi duruyor. LinkBuds’ta, otomobil parçalarından alınan geri dönüştürülmüş plastik malzemeler kullanılmış.

Sony Linkbuds

Sony Linkbuds Teknik Özellikler

12 mm ses sürücüsüne sahip olan Linkbuds’ın, AAC ve SBC desteği mevcut. 4 gram ağırlığa sahip ve son nesil airpods’dan bile daha hafif. Bluetooth 5.2 desteği bulunan kulaklığın, Android için Fast Pair ve Windows için Swift Pair özellikleri bulunuyor. Çift cihaz desteği ve ANC desteği ise bulunmuyor. Google, Apple veya Amazon’un akıllı asistanlarıyla uyumlu şekilde çalışan kulaklıkların her birini ayrı ayrı kullanma şansına da sahibiz. Aynı zamanda IPX4 sertifikası mevcut, su sıçramalarına ve tere karşı dayanıklı. Pil kısmına geldiğimizde ise kulaklıklar 5,5 saat, kutu 12 saat olmak üzere toplamda 17,5 saat pil ömrü sunuyor. Kablosuz şarj özelliği bulunmayan Sony Linkbuds, 10 dakika şarj ile 1,5 saat pil performansı sağlıyor. Genel olarak WF-1000xM4 ile kıyaslandığında pil konusunda biraz daha geride kalıyor. Uygulama üzerinden detaylı ekolayzer ayarları yapabildiğimiz gibi, DSEE, Speak to chat, 360 Reality özelliklerini kontrol edebiliyor, dokunma işlemine istediğimiz bir özelliği atayabiliyoruz.

Sony Linkbuds Kutu İçeriği

Kulaklığın kendisinin yanı sıra, Type-C – Type-A şarj kablosu ve XSSMLXL boyutlarda kulakçık kanatları kutu içeriği olarak bizleri karşılıyor.

Sony Linkbuds

Sony Linkbuds Ses Performansı

Bu tarz açık kulaklıklarda, normalde bass sesleri duymak pek mümkün olmuyor ancak Sony burada gayet iyi bir iş çıkarmış. Kulaklık kulağınıza iyi oturduğunda gayet iyi bir ses performansı sağlıyor. Amacınız yoğun bass’lı müzik dinlemek ve dışarıdaki sesleri tamamen kesmesi ise bu kulaklık doğru tercih olmaz. Vokal veya enstrüman ağırlıklı şarkılarlardaki performansı gayet iyi, dengeli ve doğal bir ses sağlıyor olsa da ses yüksekliğinin bazı durumlarda biraz daha yüksek olmalısını beklerdim. Özellikle ofis veya ev kullanımlarında ideal. Bununla birlikte dışarıda spor yapan, bisiklet kullananlar, ofis ortamında hem müzik dinlemek, hem de ofis içi konuşmalara hakim olmak isteyen kişiler için de ideal. Tam da bu noktada, kulalık kanadının doğru boyutta seçilmiş olması çok önemli. Yoksa kendi kendine kulağınızdan çıkıp düşebilir. Etraftaki sesler yükseldikçe, sesi otomatik yükselten bir teknolojisi mevcut olsa da yüksek seste müzik dinlerken, dışarıdan gelen araba kornası vs. gibi yüksek sesleri duyabiliyorsunuz. Dışarıdaki konuşmaları aktif olarak duyabilmek için ise ses orta seviyede olmalı. Son olarak mikrofon kısmına geldiğimizde, Clear Call (Temiz Görüşme) teknolojisi bulunan Linkbuds, böylelikle daha temiz ses veren bir mikrofonu bizlere sunmuş.